PÉČE PRO KRÁLOVNU pod stromeček

Pasta Arrabbiata

V každém jídle opravdu nemusí být úplně všechno! Já teda nic lepšího než jednoduché, ale dobře ochucené jídlo z nejkvalitnějších surovin neznám.

Teď v sezóně čerstvých rajčat to je třeba Pasta Arrabbiata, to znamená rozzlobená – kvůli pálivosti, kterou tomu dává chilli. Tahle omáčka vznikla a začala být populární v Římě v 50-60. letech minulého století.

Potřebujete hlavně kvalitní těstoviny z tvrdé pšenice a chutná rajčata – v zimě teda spíš z kvalitní bio konzervy, než ta z obchodu.

Teď ale jsou všude dostupná česká zralá rajčata, takže toho pojďme využít.

• Malou cibuli jsem nakrájela na drobno a dala restovat na olivovém oleji do zlatova. Přidala jsem k tomu česnek a chilli a potom už jen na kousky nakrájená rajčata, měla jsem zrovna domácí cherry, tak ty jsem rozkrojila jen napůl.

• Nechala jsem všechno pěkně spojit a povařit, přidala jsem jen sůl a pepř. A když nemám čerstvou bazalku, tak do omáčky zamíchám nakonec sušenou.

• Omáčku dělám vždycky ve woku, abych do ní potom mohla vmíchat těstoviny uvařené na skus.

• A na talíři už jen dozdobím čerstvými půlkami rajčátek, bazalkou a nastrouhaným parmazánem.

Buon appetito!

Další články

Pečený květák

Jednoduché a nepřekombinované jídlo je pro zdraví nejlepší. A jako bonus je to taky jednoduché na přípravu. Moje oblíbená rychlovka je tenhle pečený květák s olivovým olejem,...

Dvě jednoduché věci s okamžitým efektem

Asi bude jen málo lidí v pokročilém dospělém věku, kteří by neřešili svou postavu nebo své zdraví. Celková změna životosprávy je samozřejmě dobrá věc, ale dost náročná. Je...

Pečený fenykl

Fenykl je u nás známý jako koření, ale trochu méně jako úžasná zelenina hlavně pro teplou kuchyni. Mě se nejvíc osvědčilo ho nakrájet podélně na plátky a v troubě je upéct...