
V každém jídle opravdu nemusí být úplně všechno! Já teda nic lepšího než jednoduché, ale dobře ochucené jídlo z nejkvalitnějších surovin neznám.
Teď v sezóně čerstvých rajčat to je třeba Pasta Arrabbiata, to znamená rozzlobená – kvůli pálivosti, kterou tomu dává chilli. Tahle omáčka vznikla a začala být populární v Římě v 50-60. letech minulého století.
Potřebujete hlavně kvalitní těstoviny z tvrdé pšenice a chutná rajčata – v zimě teda spíš z kvalitní bio konzervy, než ta z obchodu.
Teď ale jsou všude dostupná česká zralá rajčata, takže toho pojďme využít.
• Malou cibuli jsem nakrájela na drobno a dala restovat na olivovém oleji do zlatova. Přidala jsem k tomu česnek a chilli a potom už jen na kousky nakrájená rajčata, měla jsem zrovna domácí cherry, tak ty jsem rozkrojila jen napůl.
• Nechala jsem všechno pěkně spojit a povařit, přidala jsem jen sůl a pepř. A když nemám čerstvou bazalku, tak do omáčky zamíchám nakonec sušenou.
• Omáčku dělám vždycky ve woku, abych do ní potom mohla vmíchat těstoviny uvařené na skus.
• A na talíři už jen dozdobím čerstvými půlkami rajčátek, bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Buon appetito!