Zhubnout s klidnou myslí

Pečený květák

Jednoduché a nepřekombinované jídlo je pro zdraví nejlepší. A jako bonus je to taky jednoduché na přípravu. Moje oblíbená rychlovka je tenhle pečený květák s olivovým olejem, kurkumou a dalším blahodárným kořením.

  • Květák nakrájíme na plošší kousky, tak aby byl hezky opečený.
  • Na pečícím papíře ho polijeme olivovým olejem a posypeme kořením – kurkuma, římský kmín, fenykl, zázvor…a rukama všechno promícháme tak, aby byl květák pěkně obalený.
  • Květák opečeme v troubě tak, aby nebyl příliš měkký, ale na povrchu chytl barvu. Ke konci pečení na něj přidáme ještě na kolečka pokrájená rajčata.

Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!

Další články

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Jedna z nejlahodnějších polévek je pro mě ta z červené čočky a mrkve, a když se tam přidá trochu chilli, je ještě lepší! Červená čočka je plná bílkovin a železa a v kombinaci...

Tikka Masala s pečeným květákem

Variace na Tikka Masalu se mi nikdy neomrzí, a tahle je zrovna s pečeným květákem. Ale jinak ji dělám třeba s paneerem. Koření, díky kterému je omáčka tak výborná, dělá...

Čočka s lilkem

Tak z takových surovin se jídlo připravuje jedna radost - česká rajčata, lilek, mangold a koriandr, slovenská paprika a bio zelená čočka. Lilek jsem ogrilovala, čočku...

Občasník s tipy pro život ve zdraví

Občasník s tipy pro život ve zdraví

Vyplň své údaje a dostaneš Radky občasník do svého e-mailu.

 

Přihlášení k odběru proběhlo úspěšně.