PÉČE PRO KRÁLOVNU pod stromeček

Pečený květák

Jednoduché a nepřekombinované jídlo je pro zdraví nejlepší. A jako bonus je to taky jednoduché na přípravu. Moje oblíbená rychlovka je tenhle pečený květák s olivovým olejem, kurkumou a dalším blahodárným kořením.

  • Květák nakrájíme na plošší kousky, tak aby byl hezky opečený.
  • Na pečícím papíře ho polijeme olivovým olejem a posypeme kořením – kurkuma, římský kmín, fenykl, zázvor…a rukama všechno promícháme tak, aby byl květák pěkně obalený.
  • Květák opečeme v troubě tak, aby nebyl příliš měkký, ale na povrchu chytl barvu. Ke konci pečení na něj přidáme ještě na kolečka pokrájená rajčata.

Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!

Další články

Tuhle sílu máme, teď ještě jak ji využít!

Abychom si rozuměli, já založením nejsem úplně optimista, spíš realista😊 Ale zároveň naprosto chápu, že je lepší do všeho jít s dobrou vírou. Vůbec ne nekriticky, naopak, s...

Čočka s lilkem

Tak z takových surovin se jídlo připravuje jedna radost - česká rajčata, lilek, mangold a koriandr, slovenská paprika a bio zelená čočka. Lilek jsem ogrilovala, čočku...

Paneer Tikka

Tři nejvýraznější ingredience téhle mojí spicy pochoutky jsou paneer, koriandr a kokosové mléko. Panner je středně tvrdý indický sýr z plnotučného kravského mléka, dá se...