PÉČE PRO KRÁLOVNU pod stromeček

Švestky

Ještě je poslední šance koupit si švestky, než zase ty naše čerstvý na rok zmizí. Teď v sezóně je mám v lednici asi pořád.

Když se jemně tepelně upraví – já je třeba chvilku podusím s kapkou vody, jsou skvěle stravitelné, a pro naše střeva doslova požehnání. Třeba i s mákem nebo kořením – muškátový oříškem, novým kořením, skořicí nebo hřebíčkem.

Švestky jsou zdrojem rozpustné vlákniny (hlavně pektinů), kterou ty naši miláčci, střevní mikroorganismy, milují. A třeba sušené švestky taky krásně rozpohybují střevní peristaltiku. Když vás trápí zácpa, pijte hodně vlažné vody a jezte kvalitní sušené švestky.

Další články

Zeleninový stir-fry s kokosovou omáčkou

Tu jednoduchost miluju… další jídlo do série inspirované Dálným východem. Tentokrát jsem zabrousila do Thajska a vznikl z toho tenhle zeleninový stir-fry s kokosovou omáčkou....

Čočka s lilkem

Tak z takových surovin se jídlo připravuje jedna radost - česká rajčata, lilek, mangold a koriandr, slovenská paprika a bio zelená čočka. Lilek jsem ogrilovala, čočku...

Dvě jednoduché věci s okamžitým efektem

Asi bude jen málo lidí v pokročilém dospělém věku, kteří by neřešili svou postavu nebo své zdraví. Celková změna životosprávy je samozřejmě dobrá věc, ale dost náročná. Je...