Zhubnout s klidnou myslí

Švestky

Ještě je poslední šance koupit si švestky, než zase ty naše čerstvý na rok zmizí. Teď v sezóně je mám v lednici asi pořád.

Když se jemně tepelně upraví – já je třeba chvilku podusím s kapkou vody, jsou skvěle stravitelné, a pro naše střeva doslova požehnání. Třeba i s mákem nebo kořením – muškátový oříškem, novým kořením, skořicí nebo hřebíčkem.

Švestky jsou zdrojem rozpustné vlákniny (hlavně pektinů), kterou ty naši miláčci, střevní mikroorganismy, milují. A třeba sušené švestky taky krásně rozpohybují střevní peristaltiku. Když vás trápí zácpa, pijte hodně vlažné vody a jezte kvalitní sušené švestky.

Další články

Dvě jednoduché věci s okamžitým efektem

Asi bude jen málo lidí v pokročilém dospělém věku, kteří by neřešili svou postavu nebo své zdraví. Celková změna životosprávy je samozřejmě dobrá věc, ale dost náročná. Je...

Tikka Masala s pečeným květákem

Variace na Tikka Masalu se mi nikdy neomrzí, a tahle je zrovna s pečeným květákem. Ale jinak ji dělám třeba s paneerem. Koření, díky kterému je omáčka tak výborná, dělá...

Paneer Tikka

Tři nejvýraznější ingredience téhle mojí spicy pochoutky jsou paneer, koriandr a kokosové mléko. Panner je středně tvrdý indický sýr z plnotučného kravského mléka, dá se...

Občasník s tipy pro život ve zdraví

Občasník s tipy pro život ve zdraví

Vyplň své údaje a dostaneš Radky občasník do svého e-mailu.

 

Přihlášení k odběru proběhlo úspěšně.